If you're new to the forums please do the following.
1. Read the Forum Rules before posting!
2. Update your location, age and avatar TRUTHFULLY
3. Introduce yourself in the Welcome to Oznerf forum section =)
Custom Search

Navigation

Statistics

Our users have posted a total of 52416 messages in 3425 subjects

We have 1918 registered users

The newest registered user is Deeganfox

Latest topics

» gold coast nerf war?
by ShaGGz LMS Fri Oct 07, 2016 3:49 pm

» nerf clearout
by Runeblade Wed Sep 07, 2016 7:03 am

» How to replace the Longshot trigger plate?
by neon64bit Mon Jan 04, 2016 9:42 am

» Mid North Coast/Hunter War Organisation
by Vampros Thu Dec 31, 2015 6:18 pm

» WTB felt for slugs
by Richo123 Sat Oct 24, 2015 6:21 am

June 2018

MonTueWedThuFriSatSun
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Calendar Calendar


    Vulcan Help

    Share
    avatar
    Gimpy32R

    Posts : 3
    Join date : 2014-05-20
    Age : 33
    Location : Sydney

    Vulcan Help

    Post  Gimpy32R on Tue May 20, 2014 1:15 pm

    Hey all,

    Yesterday my Vulcan blaster stopped working, it won't autofire. If i cock it and fire it works fine.

    Checked the battery voltage and that's all good.

    Any ideas where to start?

    Cheers
    avatar
    Jeo

    Posts : 462
    Join date : 2011-01-27
    Age : 31
    Location : Canberra

    Re: Vulcan Help

    Post  Jeo on Wed May 21, 2014 7:06 am

    Does it sound like the motor is trying to spin up or does absolutely nothing happen?
    avatar
    Servulus
    Donator
    Donator

    Posts : 410
    Join date : 2010-07-18
    Age : 47
    Location : Adelaide, Australia

    Re: Vulcan Help

    Post  Servulus on Thu May 22, 2014 12:48 am

    Well this wont help, but i have had this happen before. But with the state of my memory, i have no idea what it was that was causing the problem.
    avatar
    Gimpy32R

    Posts : 3
    Join date : 2014-05-20
    Age : 33
    Location : Sydney

    Re: Vulcan Help

    Post  Gimpy32R on Sat May 24, 2014 4:12 am

    Jeo wrote:Does it sound like the motor is trying to spin up or does absolutely nothing happen?

    Nothing happens, can't hear the motor at all.

    It will fire manually.

    I was thinking of checking that the switches were working and maybe trying to power the motor directly.

    Servulus, did you end up getting it fixed?

    Cheers

    Michael
    avatar
    Gimpy32R

    Posts : 3
    Join date : 2014-05-20
    Age : 33
    Location : Sydney

    Re: Vulcan Help

    Post  Gimpy32R on Sat May 24, 2014 12:40 pm

    Ok, got it fixed.

    Had some bad connections through the battery pack.

    All the batteries read 1.6v, and the whole plack read 9+v but one of the batteries wasn't holding a charge. Subbed it out, and it all worked.
    avatar
    Jeo

    Posts : 462
    Join date : 2011-01-27
    Age : 31
    Location : Canberra

    Re: Vulcan Help

    Post  Jeo on Sun May 25, 2014 1:50 pm

    Huzzah!

    Sponsored content

    Re: Vulcan Help

    Post  Sponsored content


      Current date/time is Sun Jun 24, 2018 8:01 am